Организират Нощ на театрите в 11 български града

29.10.2014

Театрите в единадесет български града отново ще отворят вратите си за второто издание на инициативата Нощ на театрите, част от инициативата Европейска нощ на театрите.

В рамките на театралната нощ, която ще се проведе на 15 ноември, ще бъдат проведени над 150 представления и пърформанси, музикални концерти и изложби на повече от 80 локации в различни градове.

Театър Иван Вазов

В тазгодишното издание на Нощ на театрите ще участват театри и театрални трупи от София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Русе, Хасково, Шумен, Благоевград, Сливен, Смолян и Ямбол.

Откриването на нощта на театрите ще бъде отбелязано символично в Народния театър Иван Вазов и в Софийската опера и балет. Точно в 11.00 часа те ще отворят вратите си за посетители.

В инициативата ще се включи Драматичният театър Никола Вапцаров в Благоевград, който ще допусне гости зад кулисите на сцената. Столичният Сатиричен театър ще организира срещи-разговори с актьорите от трупата.

С множество инициативи ще отбележат театралната нощ и във Варна, където Драматичният театър Стоян Бъчваров ще организира истински театрален маратон за ценителите на театралното изкуство.

Пловдивският театър ще проведе открита за граждани репетиция, а театърът в Смолян ще открие нощта с факелно шествие.

Повечето от събитията в Нощта на театрите са със свободен вход, а театрите са обявили преференциални цени за билетите си.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати