Строят 5-звезден санаториум в Сливенски минерални бани

05.11.2014

В Сливенските минерални бани ще бъде построен луксозен балнеосанаториум и петзвезден хотел, съобщи кметът на общината Кольо Милев. Той подчерта, че развитието на здравен туризъм от най-високо ниво ще бъде приоритет на Сливен.

Проектът предвижда в близост до минералните извори в Сливенски минерални бани да бъде изграден луксозен СПА и медицински център.

Жена в джакузи

Новият балнеокурорт ще бъде разположен на площ от около 6 декара и ще разполага с 5-звезден хотел с около 150 стаи, външен и вътрешен басейн, както и балнеоцентър, в който ще се предлагат лечебни процедури.

В рамките на проекта ще бъде извършен и ремонт на питейния павилион, за да бъде осигурен по-лесен достъп на гражданите до съоръжението.

Инвеститор на проекта е компанията НИКВЕЦ, която предстои да получи от общината и концесия за минералната вода. Първата копка за строежа на балнеокурорта край Сливен ще бъде направена през май 2015 година. Очаква се новият център да приеме първите си посетители през 2017 година.

Добрата новина е, че луксозният балнеокурорт всъщност ще бъде достъпен за всички здравноосигурени българи, в т.ч. и пенсионерите, тъй като ще работи с българската и немски здравни каси.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати