Половин България стяга куфарите за Коледа и Нова година

10.11.2014

Половин България стяга куфарите за Коледа и Нова година. По данни на Румен Драганов, който е директор на Института за анализи и оценки в туризма, цитиран от Монитор, близо 3.5 милиона нашенци ще празнуват празниците извън родния си дом.

Около 170 000 българи са се спрели на вариант Коледа и Нова година в чужбина. Останалите родни туристи са предпочели родните курорти или къщи на близки.

Коледно градче

Сред най-хитовите предложения за празниците се очертават офертите за СПА почивка и процедури.

Неприятно изненадани остават българските туристи от офертите на родните хотелиери и собственици на къщи за гости. Кратка справка с интернет показва, че заради интензивното търсене цените са доста завишени и дори обикновени къщи за гости предлагат престой на цената на петзвезден хотел.

Сравнително изгодни са офертите за почивка в Банско, където тридневните пакети стартират от 300 лева на човек. В цената са включени нощувки, закуски и празнични вечери. Почти същите са цените и в Пампорово.

Новогодишна трапеза

От друга страна толкова струва и новогодишният пакет в повечето четиризведни хотели в Солун. Добавете още по 10 лева на човек на ден и можете да отдъхнете три дни в петзвезден хотел в Охрид... или в селска къща в село Влайчовци, община Габрово.

На особен интерес се радва офертата за празнична почивка в сръбският град Лесковац, който е домакин на фестивала на сръбската скара Рощилиада. Срещу 275 лева получавате две нощувки и закуски, както и празнична вечеря с храна и напитки на корем, както и колоритна жива музика за добро настроение.

По-заможните нашенци традиционни избират да прекарат зимните празници на по-топлите места.

Офертите да почивка в Дубай стартират от 1170 лева за седемдневен престой с включени закуски, всекидневен трансфер до плажа, както и шопинг тур за злато и диаманти.

Ако се спрете на тази оферта, не забравяйте да си приготвите отделно пари и за самолетен билет, който струва около 420 долара.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати