Косово ще е най-големият скицентър в Западните Балкани

11.11.2014

Косово може да се превърне в най-големия скицентър в Западните Балкани. Френска фирма планира да инвестира в района цели 200 милиона евро, съобщи косовският премиер в оставка Хашим Тачи.

Френските капитали са насочени към красивия планински курорт Брезовица, за който бъдещите планове са наистина грандиозни, предава агенция МИА. Брезовица се намира в Шар планина, на около 5 км от град Щръпце.

Ски

След като посети курорта, премиерът Тачи написа на своята стена в социалната мрежа, че процедурата по събиране на оферти за концесия в Брезовица е приключила. Като резултат от това в момента експертите анализират офертата на известен френски консорциум, чието име все още остава неизвестно.

До края на годината продължилият няколко години процес на избор на инвеститор ще приключи и ще отворим нова страница в икономическото развитие на този район. Очаква се в този най-добър, а в бъдеще и най-голям скицентър в Западните Балкани да бъдат инвестирани над 200 милиона евро, съобщи във фейсбук профила си Тачи.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати