СПА хотелите са най-предпочитани за Нова година

16.11.2014

Тази години българите предпочитат да изкарат новогодишните празници в СПА хотелите в страната, съобщава председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред вестник Стандарт.

След СПА хотелите на второ място се нареждат къщите за гости по брой на предварителни резервации.

По думи на Драганов тази година българите от рано са започнали с планирането почивката за дните между Коледа и Нова година. Към момента хотелите са заети на 65%, а до края на този месец се предвижда, че резервациите ще са на 85%.

СПА

Експертът заявява, че до 5 декември повечето комплекси у нас ще са заети, а изгодните оферти ще са напълно изчерпани.

Туристическите пакети към момента започват от 150 лева на човек, а средната им цена е между 260 и 280 лева на човек.

Тази година близо 280 000 българи ще посрещнат коледните и новогодишни празници извън страната. Най-много нашенци ще заминат за Гърция, където празничните оферти започват от 250 евро на човек.

Втората най-любима дестинация на българите е Турция, а за празник в Западна Европа българите ще трябва да се разделят със 750 евро на човек.

У нас се очаква да пристигнат 75 000 гости около Коледа и Нова година. Най-много посетители ще има от Гърция, които ще почиват в Банско и Сандански. Традиционният брой туристи се очаква от Румъния, като те предпочитат северното ни Черноморие.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати