Коледните базари в Европа – носители на коледния дух

21.11.2014
Коледните базари в Европа – носители на коледния дух

С постепенното наближаване на коледните празници няма как да не обърнем внимание на невероятните базари, които се провеждат в това приказно време на годината. Ако искате да се потопите в коледно настроение още в началото на декември, вижте следващите места.

Коледните базари водят своето начало от Германия и Австрия, но в наши дни вече са традиция в редица европейски страни.

Коледните базари в Европа – носители на коледния дух

Коледен базар в Дрезден

Един от най-страхотните коледни базари в Германия се намира в Дрезден. Впечатляващо е, че в града Коледа се отбелязва с такъв базар от 1434 година насам. Купете си ръчно изработена дървена играчка и се потопете в магията на града.

Коледен базар в Брюж

Брюж е невероятен град, но попадайки в него по време на коледните базари буквално ще се пренесете в средновековна приказка. Насладете се на страхотни фасади на сградите, преминаващите карети и кокетните улички.

Коледен базар в Прага

Прага е страхотен град, който си заслужава да се посети по всяко време на годината, но по Коледа градът се превръща във вълшебно място.

Коледните базари в Европа – носители на коледния дух

Коледен базар в Будапеща

Величествената унгарска столица може да се похвали със страхотен коледен базар. Ароматът на кулинарните изкушения и греяното вино ви очакват от многобройните щандове, които се разполагат в центъра на града.

Коледен базар във Виена

Коледните базари в Европа – носители на коледния дух

Думите никога не стигат, когато трябва да се каже нещо за Виена, но това е един от градовете, които най-много обичат Коледа и това няма как да не остане незабелязано. Ще останете зашеметени от редица блястящи топки, празнични гирлянди, безброй светлини и вкусотии. Базарите се разполагат на няколко места в града, но един от най-впечатляващите се намира пред кметството.

Коледен базар в Брюксел

Този базар е малко по-различен от останалите, защото не е пълен със сергии, а с шатри. В този базар властва не само коледното настроение, но и виното и играчките. В центъра на базара се намира коледно дърво.

Коледните базари в Европа – носители на коледния дух

Коледен базар в Кьолн

Немският град става домакин на пое шест коледни базара. Най-впечатляващите се намират около Кьолнската катедрала. В тях можете да се разходите из 160-те дървени сгради, всяка от които ще се бори за вниманието ви.

Коледен базар в Стокхолм

Най-добрият коледен базар в града се намира в музея на открито Скансен. Провежда се от 1903 година насам. Хапнете страхотни сладкиши, разгледайте ръчно изработени украшения и пийнете от горещото ароматно вино. До 25 000 души се събират на този базар през уикендите.

Коледен базар в Щутгарт

Над 200 щанда ви очакват в този базар, затова си подгответе повечко време за разходка. Близо 4 млн. души посещават коледните базари в Щутгарт всяка година.

Коледен базар в Манчестър

Коледните базари тук могат да се похвалят с много шарени сергии и интернационални предложения – френско вино, греяно немско вино и първокласен белгийски шоколад.

Други коледни базари, които си заслужава да бъдат посетени се разполагат в Нюрнберг, Осло, Залцбург, Франкфурт, Маастрихт, Барселона, Копенхаген и Лил.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати