Коледният базар в Страсбург отвори врати

29.11.2014

На официална церемония бе открит коледният базар в Страсбург, който до края на декември ще предложи на посетителите изобилие от концерти, изложби и театрални представления.

коледен базар

Церемонията по откриването се проведе на площад Генерал Жан-Батист Клебер, недалеч от коледната елха в града. Тъй като от 1991 година Страсбург се определя като Столицата на Коледа, откриването на пазара е очаквано събитие, понеже ознаменува началото на коледните празници.

Всяка година в европейския град пристигат музиканти и актьори специално за събитието, като тази година честта да запали коледната елха имаше изпълнителят Мат Покора.

Елхата е осветена от 60 000 светодиода, чиято дължина надминава 6 километра, но въпреки това пестят с до 40% електроенергия.

До края на декември на коледния пазар ще се проведат 500 концерта, изложби, театрални представления и фестивали за Коледа, като се очаква щандовете да бъдат посетени от над 2 милиона души.

Очакваните приходи от коледния базар в Страсбург са около 250 милиона евро, а похарчените пари за организацията възлизат на 2.5 милиона евро.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати