Най-впечатляващите природни забележителности в Африка

04.12.2014
Килиманджаро

Африка несъмнено е един от най-противоречивите континенти на Земята, където обаче се намират едни от най-впечатляващите природни гледки и забележителности. От пустини до гъсти гори, екзотични животински видове и уникални природни паркове – Африка предлага всичко това.

Класация на ПрофитБг е събрала 10 от най-емблематичните природни забележителности в Африка.

Връх Килиманджаро, Танзания

Най-високата планина в Африка е Килиманджаро. Върхът е висок 5892 метра, а първото му покорояване е през 1889 година. Планинският масив е образуван от три угаснали вулкана.

Дюните на Сосувлей, Намибия

Намибия

Да, в Африка има много дюни, но тези са най-известните от всички. Намират се в южната част на пустинята Намиб, а гледката е впечатляваща.

Национален парк Серенгети, Танзания

Този национален парк е основан през далечната 1951 година. Годишно се посещава от над 350 хил. души, а територията, на която се разпростира, е приблизително 15 хил. кв. км. Паркът предлага уникална възможност на туристите да видят зебри, крокодили, гепарди и много други екзотични животни.

Каньон Фиш Ривър, Намибия

Този каньон е с дължина от 27 км и дълбочина от 550 метра, което го прави вторият най-голям каньон в целия свят.

Национален парк Крюгер, Южна Африка

Впечатляващият парк е един от най-големите резервати за диви животни в Африка. Простира се на площ от над 19 хил. кв. км. За разлика от много сафари паркове, Крюгер може да се похвали с отлична инфраструктура, посетителите могат да шофират сами, а в него има и много места за нощувки.

Крюгер

Кратер Нгоронгоро, Танзания

Кратерът е дълъг 19 км и дълбок 600 метра. Впечатляващ факт е, че в него живеят над 25 хил. животни.

Водопадът Виктория, Замбия и Зимбабве

Несъмнено това е един от най-красивите водопади в целия свят. Височината достига 108 метра, а за всяка секунда изтичат над 1 млн. литра вода.

Водопад Виктория

Планините Вирджиния

Тези планини представляват верига от 8 големи вулкана, а два от тях дори са активни. Планините Вирджиния се намират на границите с Руанда, Уганда и Демократична република Конго. Поради този факт всяка една от трите държави има национален парк в района на вулканите.

Масай Мара, Кения

Живописният национален резерват е известен с многото лъвове, газели и зебри, които мигрират от тук до парк Серенгети и обратно.

Авеню на Баобабите, Мадагаскар

Красивият Мадагаскар всъщност и четвъртият най-голям остров в света. Дърветата боабаби образуват неземен пейзаж, който привлича мнозина туристи.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати