Влаковете на БДЖ се движат по ново разписание

14.12.2014

От днес влиза в сила новото разписание за влаковете на БДЖ. Промените се правят, за да се подобри транспортното обслужване в страната, заявяват от националния железопътен превозвач.

БДЖ

Новото разписание е съобразено с постъпили предложения и молби от страна на областни и общински администрации или от редовни клиенти на държавните железници.

Промените засягат двата международни влака от София до Будапеща, които ще пътуват през Румъния. Влакът ще тръгва от столичната Централна гара в 11.55 часа и ще пристига в унгарската столица в 8.15 часа на следващия ден. От Будапеща ще тръгва в 19.10 часа и ще пристига в София в 17 часа на следващия ден.

По нова транспортна схема ще се движат бързите влакове по линията София-Карлово-Казанлък-Сливен-Варна и в обратната посока. Спални вагони ще бъдат добавени към композицията София-Добрич-София.

Нови два бърза влака ще бъдат пуснати по направлението Русе и Бургас, за да се осъществяват повече връзки с гарите Каспичан, Плевен, Горна Оряховица, Варна и по-малките населени места.

Подобрения ще бъдат направени и по направлението Русе-Стара Загора-Пловдив. Повече бързи влакове ще има по маршрутите София-Русе-София и Пловдив-Варна-Пловдив.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати