Минералните бани в Шипково ще привличат туристи

17.12.2014

Минералните бани в село Шипково не са толкова известни, колкото тези в Девня, Хисаря и Велинград, но съвсем скоро много повече хора ще заговорят за тях и ще ги посетят. Това ще се случи, след като община Троян приключи цялостната реконструкция на баните с минерална вода в селото.

Минералните бани в Шипково ще привличат туристи

Това лято собствеността на минералните бани бе прехвърлено от държавата на общината и сега администрацията работи по варианти за тяхното управление. Това бе съобщено от кмета на Троян Донка Михайлова.

Тя добави, че първоначално ще бъде направен ремонт на басейна, а в момента се правят проучвания колко би струвало това. За съжаление в рамките на една година няма е по силите на общинския съвет да се реконструира цялата получена собственост.

От години общината се опитва да вземе на концесия не само минералните води в Шипково, но и в Чифлик, но получаваше отказ.

Красивото село Шипково прекрасно съчетава планински релеф, минерални извори и чудесен климат. След приключването на реконструкцията на минералните бани се очаква ръст на туристите, които да се възползват от невероятните свойства на лечебната вода.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати