Най-добрите дестинации в Европа за 2015 година

07.01.2015
Истанбул

Настъпи 2015 и вече е време да се планират местата, които ще бъдат посетени през новата година. Сайтът Травел енд лежър улеснява пътешествениците, класирайки 50 най-добри дестинации за пътуване през година. Вижте топ 5 европейски дестинации, които са сред фаворитите на сайта.

Валета, Турция

Един от най-пъстроцветните градове в целия свят е Истанбул. Навсякъде се появяват нови хотели, защото въпреки политическите проблеми в града не спират да прииждат туристи. Непрекъснатият наплив на хора накара хотелските вериги да отговорят на търсенето. И през 2015 година бившата столица на три империи заслужено ще бъде една от най-посещаваните дестинации.

Валета, Малта

Валета

Валета е столица на уникалната средиземноморска островна държава Малта. Градът има 500-годишна история, а на територията му може да се видят много дворци, катедрали, красиви улици и невероятни гледки. Нощният живот в града пък процъфтява с нови ресторанти и барове.

Милано, Италия

Милано

Милано е една от световните столици на модата, а през тази година отново ще стане център на вниманието с Експо 2015. От 1 май до края на октомври на 7 км от града ще има панаирно градче с 60 павилиона.

Експото ще премине под мотото Да изхраним планетата, енергия за живот, а фокусът ще е много широк – от осигуряване на вода в пустинята до бъдещето на пчелите. Отделно от това събитие центърът на Милано ще посреща туристите с нови изложби и музеи. През април ще бъде представена най-голямата изложба, посветена на Леонардо да Винчи. Ла Скала за първи път се отказва от своята лятна почивка.

Флоренция, Италия

Флоренция

Друг италиански град в тази класация е невероятната Флоренция. Този град, в който е събрано толкова много изкуство, е задължителна дестинация за пътешествениците, решили да опознаят Италия.

Голуей, Ирландия

Град Голуей, познат с прозвището най-ирландския град, се намира само на три часа от Дъблин. Изградил се като като културен център, в Голуей се провеждат разнообразни фестивали.

4
Общо гласували: 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати