Магията на виното събира почитателите му в Мелник

26.01.2015

За четвърта поредна година магията на виното ще събере почитателите на течния еликсир в Мелник. Най-малкият български град отново ще бъде домакин на фестивала на виното Златен грозд.

Тази година празникът ще се отбележи на 7 и 8 февруари. Според организаторите на събитието интересът към тазгодишното издание е рекорден – почти всички места в хотелите и частните квартири вече са резервирани.

Червено вино

По традиция най-многобройни се очаква да бъдат българските туристи. Празникът е почитан и от много жители на Гърция, които не пропускат удобен случай да насладят на ароматното мелнишко вино и да се подкрепят с местните деликатеси.

В рамките на четвъртото издание на фестивала Златен грозд ще бъдат организирани десетки дегустации на червено вино, на които ще бъдат представени най-качествените вина на местните винопроизводители. Всички гости на събитието ще могат да пият на корем безплатно мелнишко вино.

Фестивалната програма ще включва още уроци по приготвяне на вино, както и богата музикална програма от автентичен и обработен български фолклор. В заключителния ден от фестивала ще има тържествен концерт на Володя Стоянов.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати