Продават остров в Шотландия на изгодна цена

28.01.2015

Изгодно се продава остров Holm of Huip, част от архипелага Оркнейски острови в Северна Шотландия. Не, не е шега! Малкият остров в близост до шотландските брегове се предлага срещу скромната цена от 350 000 паунда.

Цената е повече от изгодна, като се има предвид, че срещу същата сума можете да си купите скромен едностаен апартамент в Лондон.

остров в океана

Остров Holm of Huip има площ от 250 000 квадратни метра и през последните стотина години на него няма постоянни обитатели. До него може да се стигне само с хеликоптер или лодка, ако времето го позволява.

Атрактивната цена на острова е обусловена от факта, че климатичните условия позволяват за пребивавате на острова само три месеца годишно. През останалото време той е постоянно заливан от гигантски вълни, което го прави неподходящ за целогодишно обитаване.

Това не е първата оферта за продажба на остров, част от този архипелаг. В средата на 2014 г. за продан бяха обявени и островите Littlequoy и Hunda, свързани помежду си с ивица земя.

Пакетната цена за двата острова – единият необитаем, с площ от 205 акра (0.83 кв. км) и другият, с площ от 189 акра (0.73 кв. км), върху който има масивна къща с пет спални и работилница, беше 600 000 британски лири.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати