Русия отменя чартърни полети за България заради визите

17.11.2009
Русия отменя чартърни полети за България заради визите

Пет чартърни полета от Русия за България за Коледа и Нова година са отменени заради проблемите с издаването на визи за руски граждани, каза председателят на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) Донка Соколова, цитирана от в. Пари.

Соколова не се ангажира с прогноза с колко биха намалели руските туристи през зимата, ако проблемът с визите не се реши.

Визите за руските граждани струват 35 евро, но се оскъпяват с още 12 евро - цената за ползването на услугите на изнесените визови центрове на индийската компания VFS, с която България подписа договор през ноември 2008 г.

С 10% по–малко ще бъдат туристите от Великобритания, каза още Соколова. Надеждите ни бяха, че този спад на британски туристи, който е другият пазар с най-голяма важност за България, ще бъде компенсиран от руснаците, но явно това явно няма да се случи, каза още Соколова. И допълни, че към момента от Великобритания поне няма отменени полети.

През предстоящия зимен сезон, туристическата ни индустрия ще разчита много на родните туристи, казват от БАТА. Българите спасиха сезона и през лятото, като броят им по нашите черноморски курорти отбелязва 50% ръст, каза Соколова.

От Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) обявиха, че до края на тази седмица ще се проведе среща с представители на Министерството на външните работи (МВнР), за да бъде обсъден проблемът с визите за руски граждани.(touristmedia.info)

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати