Европа посреща петия сезон - сезона на карнавалите

02.02.2015

Европа е в трескава подготовка за т.нар. пети сезон. Този особен сезон се чества в края на зимата и началото на пролетта. Тогава в различни части на стария континент се провеждат традиционни карнавали, които приковават интереса на туристи от цял свят.

Безспорен фаворит в това отношение е фестивалът във Венеция, който стартира официално на 7 февруари. Въпреки че същинският празник ще дойде чак след пет дни, по улиците на Венеция вече шестват приказни същества, хора от други епохи, скрили лицата си зад маски и др.

Фестивалът във Венеция

Ако Венеция не е по вкуса ви, можете да посетите някои от фестивалите, които по традиция се провеждат в началото на февруари в редица германски градовеДюселдорф, Кьолн и др. Карнавалният сезон в Германия обикновено стартира на 12 февруари и продължава 6 дни и нощи.

Франкофоните могат да отскочат до френския курорт Мантон на Лазурния бряг, където от 14 февруари до 4 март се провежда Фестивалът на лимоните. Курортън Мантон негласно е обявен за цитрусовата столица на Франция, като през февруари е пикът в прибирането на лимоните.

Карнавалът ще тече с пълна сила от 13 февруари до 1 март и в друг френски град – Ница.

Почитателите на по-екзотичните пътешествия могат да отскочат до Тенерифе, Канарските острови, където от 11 до 22 февруари се провежда пищен карнавал, която може да съперничи дори на този в Рио де Жанейро.

Той стартира с избор на кралица, следват традиционните паради и задължително завършва с погребение на сардината, което отбелязва началото на Великденските пости.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати