Хитови ленти от Банскофилмфест 2014 гостуват в София

02.02.2015

Най-хитовите ленти от последното издание на Международния фестивал на планинарския филм Банскофилмфест 2014 г. гостуват в София.

Най-добрите филми от фестивалната програма ще бъдат излъчвани от днес до четвъртък в залата на Полския институт в София. Програмата на мини фестивала включва общо 16 заглавия.

Снежни планини

Банскофилмфест в София стартира днес от 18.30 часа и ще продължи до четвъртък включително. Програмата ще бъде открита с носителя на Голямата награда на фестивала Гласове от Тундрата.

Лентата, дело на режисьорите Едвин Тромолен и Пол Енкелаар, разказва за усилията на лингвиста от Амстердам Сесилия Оде да документира и разкаже уникалната история на юкагирите и юкагирската традиция.

Фестивалната програма в Полския център включва още носителя на наградата на младежкото жури Сляпо доверие (Словакия), както и носителя на Специалната награда на журито – Пазителката на планините (САЩ).

Не бива да пропуснете и филмите Ледопад и Алпинистите от Закопане, които ще бъдат прожектирани на 4 февруари. Входът за прожекциите е с цена от 4 лв., а може да се закупи и пропуск за целия фестивал на цена от 12 лв.

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати