Разходка по покривната алея в Милано

03.02.2015

Търговският център Галерия Виторио Емануеле, който се намира в центъра на Милано, ще даде възможност на гостите на живописния италиански град да го разгледат от съвсем различна перспектива – от птичи поглед.

Центърът обяви, че планира да отвори стъкления си покрив за туристически разходки. Търговският център Виторио Емануеле се намира в сърцето на Милано, разположен е до катедралата Дуомо и е сред най-посещаваните.

Катедралата Дуомо

Всъщност покривната алея на Галерията съществува не от ден или два, а отпреди повече от век. Тя е предвидена още от архитекта на сградата Джузепе Менгони, който я е проектирал, за да улесни ремонтите и поддръжката на зданието.

От Галерия Виторио Емануеле обявиха, че оригиналната пътека ще бъде разширена, за да бъде гарантирано удобството и безопасността на посетителите. На ключови места ще бъдат монтирани тераси за наблюдение.

Покривната пътека се намира на 40 м височина и има дължина 250 м. Пътеката, разкриващата зашеметяваща панорама на града и гледка към катедралата Дуомо, площад Дуомо и площад Дела Скала, никога до този момент не е била отворена за посетители.

Очаква се официалното откриване на покривната алея да стане факт в първите дни на Експо 2015 в Милано, което стартира на 1 май. Тогава ще стане ясна и цената на билетите за атракцията.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати