Недялка Сандалска: Очакваме 15% ръст на българските туристи в Боровец

18.11.2009
Недялка Сандалска: Очакваме 15% ръст на българските туристи в Боровец

Какви са очакванията ви за предстоящия сезон в курорта Боровец?

Към момента можем да правим само сравнителен анализ на записванията към същия период за миналата година, като наблюдаваме запазване на миналогодишните нива. Това е валидно само за британския пазар, тъй като останалите пазари, както знаете, са късни.

По информация на руски туроператори, пазар Русия са планирали двойно повече полети спрямо зима 2008/2009, като тяхната прогноза е, че ще се стигне нивото от сезон 2006/2007. Миналата година поради финансовата криза и неуредени въпроси по визовия режим имахме спад на руския пазар от 30% спрямо 2007/2008 г.

Кои са страните, от които очаквате увеличение на туристите през зимен сезон 2009/2010 г?

Определено смятаме, че ще имаме увеличение на туристопотока от Сърбия и Македония, поради отпадане на визите.

Разбира се, очакваме и голям брой български туристи, които преоткриха Боровец като тяхния любим курорт, след като Бороспорт направи експресните лифтове и осигури солидно зaснежаване с изкуствен сняг на ски-зоните.

Прогнозираме 15% растеж на бьлгарския пазар спрямо миналия сезон.

Ще има ли неработещи хотели тази зима заради липса на туристи?

За сега нямам информация за затворени хотели в курорта Боровец.

Каква е готовността за зимния сезон в Боровец? Какво ново да очакваме през тази година?

Всяка година добавяме нови сьорьжения или подобряваме сьществуващите, като главната цел е да обогатим вьзможностите за приятна активна почивка на гостите.

Завършен е още един етап от изграждането на снежна инсталация “Ястребец”. Това ще гарантира добрo изкуствено заснежаване на писти “Ястрабец 2 и 3”.

Миналата година свьрзахме Ястебишкия дял със Ситняковския, a тази година изградихме удобна ски-връзка между долната станция на четириседалковия лифт ”Ястебец Експрес” и долната станция на Кабинковия лифт. Скиорите ще могат да се спускат със ски от лифт ”Ястебец Експрес” до Кабинката, а не да търсят услугите на каруцари по автомобилния път или да свалят ските и да ходят пешa.

За този сезон сьздадохме нова атракция в Боровец - Въжения град Borolаnd. Това е парк за катерене и балансиране между дьрветата, кьдето може да развихрите своя вьтрешен Тарзан.

Паркьт е обезопасен и подходящ за семейства, както и за групи приятели, които могат да се съревновават и да прекарат забавно своето време. Осигурили сме и зона за стелба с лък, въздушна пушка или пистолет. Подготвили сме местни водачи, които да покажат нови маршрути за яздене в планината.

Какво се случва с цените на пакетите?

Ценовата ни политика е съобразена с кризата и ще предлагаме атрактивни пакетни цени, като цяло сме запазили цените от предходния сезон. В момента борбата е за всеки турист и ще предложим висококачествен продукт, който да привлече повече туристи. ( touristmedia.info)

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати