Отново търсят Кой е най-добрият град за живеене в България

17.02.2015

Осмата поредна надпревара за Най-добър за живеене град в България е официално открита. От вчера до 10 март всеки може да посочи кой е най-добрият за живеене български град на официалната интернет страница на проучването.

Надпреварата се организира, за да се установи качеството на живот в по-големите български градове. Качеството се установява по различни критерии, които най-общо покриват очакванията, които съвременният човек има по отношение на града, в който живее е работи.

Бургас фонтани

Градовете се оценяват по архитектура, брой на киноекрани и театрални сцени, наличие на велоалеи, обществен безплатен безжичен интернет, работно време на магазините, ефективност на местната администрация и дори места, където да се отпуснеш с чаша добро вино.

В състезанието участват всички областни градове на България. До сега призът в престижната надпревара е бил печелен три пъти от Бургас (2010 г., 2012 г. е 2013 г.) и по два пъти от Варна (2007 г., 2008 г.) и София (2009 г. и 2011 г.). В миналогодишното издание на състезанието за първи път два града бяха отличени с първото място – Бургас и Велико Търново.

Българските областни градове се състезават не само за признанието Най-добър град за живеене, но и за Бизнес град, Зелен град, Красив град, Арт град и др.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати