Дубай започва строителство на Града на Аладин

18.02.2015

Дубай започва строителство на поредния грандиозен строителен проект, който няма аналог в световен мащаб. Богатата арабска държава стартира проект, който ще ви пренесе от страната на петрола в страната на приказките от 1001 нощ, пише в интернет страницата на общинската администрация на Дубай.

Дубай

Градът на Аладин ще бъде разположен на площ от 4000 акра. Той ще представлява грандиозен комплекс с шест кули, свързани една с друга с пътеки, наподобяващи летящи килимчета. Сградите в приказния град ще имат формата на лампата на Аладин, а когато ги огрее слънцето, ще блестят като златни.

Работата по Града на Аладин ще стартира през 2016 г. Комплексът, който ще разполага с търговска и хотелска част с близо 900 паркоместа, е само един от амбициозните строителни обекти в Дубай.

В средата на тази година трябва да бъде отворена една друга от новите забележителности на Дубай - The Dubai Frame. Зданието, което е високо 150 метра и широко 93 метра доста наподобява арката Defense в Париж, Франция.

Междувременно стана ясно, че дългоочакваното откриване на най-голямото виенско колело в света – Окото на Дубай, се отлага за 2018 г.

4
Общо гласували: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати