Строги мерки за сигурност посрещат туристите това лято

01.03.2015

Засилено видеонаблюдение и патрулиране на служители на реда са само част от мерките за повече сигурност, които ще посрещнат туристите по родното Черноморие това лято.

Строги мерки за сигурност посрещат туристите това лято

Мерките ще бъдат засилени заради атентата на летището в Бургас преди време, сподели хотелиерът Георги Мицов, който допълни, че по-силният контрол е съгласуван със служителите на МВР.

Допълнителни полицейски патрули ще пристигнат от Румъния, Гърция и Чехия в пика на летния сезон.

Собствениците и служителите на хотелите ще бъдат инструктирани да предупреждават туристите как да действат при опасност. Бързата реакция в такива случаи е изключително важна - особено при природни бедствия, каквито миналото лято имаше немалко.

От бранша споделят и че силно се притесняват за отлива на руски и украински туристи, който се очаква през по-топлите месеци.

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че се правят опити за компенсация с туристи от Скандинавските страни, Балканите, Германия, Полша и Израел.

От бранша предлагат и друга мярка, с която родни туристи да запълнят празните места в хотелите - работниците в страната да получават ваучери за почивка на морето. Това може да стимулира пътуванията с до 500 000 годишно.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати