Варна посреща първите туристи на 21 март

05.03.2015

Първите организирани туристически групи във Варна ще пристигнат на 21 март. Става дума за 120 немски пенсионери от Франкфурт на Майн и Дюелдорф, които идват в морската столица на 3-седмична балнеопочивка.

Подранилите туристи са платили по 1200 евро за извънсезонна почивка. Освен това те са сред летовниците, които не се скъпят за разкрасяващи и СПА процедури, масажи, посещения на музеи и еднодневни екскурзии до различни близки забележителности.

Морската градина във Варна

Тези туристи са особено предпочитани от родните хотелиери и ресторантьори, защото от разликата на масовите летовници, които предпочитат пакетите ол инклузив и се затварят в комплексите, богатите пенсионери са жадни за разходки и атракции, за които не пестят средства.

Скъсяването на морския сезон през последните години не се дължи само на климатични особености или отлив на туристи, смята Красимира Георгиева, която е представител на туроператора KurClub.

Голяма вина за това имат и хотелите, които рядко отварят врати преди Великден и то само ако им се гарантира пълна заетост.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати