Зимните курорти свалят цените от следващата седмица

09.03.2015

Родните зимни курорти масово свалят цените от следващата седмица. Новината е добра за любителите на зимните спортове, които с нетърпение очакват пътната обстановка да се нормализира, за да се отправят към Банско, Боровец и Пампорово.

Хотелите планират да свалят цените на нощувките и пакетите за почивка с 20-30 на сто. Така нощувка в двойна стая в Банско и Боровец вече ще струва около 50 лв.

Боровец ски център

Наред с падането на цените за нощувка, концесионерът на ски зоната в Боровец обяви, че намалява и цената на еднодневната ски карта, която от 15 март вече ще струва 44 лева.

Ако планирате да заведете семейството си на ски, трябва да побързате, защото повечето хотели имат резервации за две-три седмици напред, тъй като периодът съвпада и с пролетната ваканция на учениците.

Хотелите в Банско също ще свалят цените за нощувки. В момента почивка в двойна стая с включена закуска струва 120 лв. Хотелиерите обявяват намаления от 25-30 процента от следващата седмица. Цените на еднодневните пропуски за лифт остават непроменени.

Любимият на българските скиори курорт Пампорово изненада туристите с по-ниски цени още в началото на март. Нощувките отбелязаха около 25- процентов спад и в момента може да преспите в приличен хотел срещу 50 до 100 лева на човек.

Предприемчиви роми превърнаха снежното бедствие в доходен бизнес. Те се организират в бригади, които предлагат почистване на коли само срещу скромните 10 лева на автомобил. Новата услуга се радва на голям интерес предвид факта, че през уикенда снежната покривка в курортите надхвърли метър.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати