Глобяват твърде агресивните викачи в Банско

12.03.2015

Солени глоби за твърде агресивните викачи в Банско, които досаждат и дори тормозят гостите на курорта, предвижда нова наредба на община Банско. Санкцията за първо нарушение ще бъде от 100 до 300 лева, а при повторно нарушение ще скача до 500 лева.

Наредбата предвижда освен самите викачи за бъдат глобявани и собствениците на търговските обекти, за които те работят. Правилникът предвижда викачите да бъдат облечени подходящо и да спазват добро поведение.

Механа в Банско

Освен това те трябва да носят бадж, на който са записани техните имена, както и имената на заведението, за което работят.

Опитите да бъдат усмирени твърде агресивните викачи през изминалия сезон се увенчаха с неуспех, защото наложените актове на издържали в съда.

Оказало се, че повечето викачи работили без трудови договори и нямало как да бъде доказано за кое заведение викат. Затова сега собствениците на заведенията са длъжни да регистрират техните трудови договори в общината.

Практиката на заведенията в Банско да привличат клиенти с помощта на викачи не се радва на одобрението на жителите и гостите на зимния курорт. Според проучване на общественото мнение близо 77 процента от анкетираните не одобряват присъствието им.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати