Най-добрите летища в света за 2015 г.

12.03.2015

Частна консултантска компания класира най-добрите летища в света. За трета поредна година на първото място беше спечелено от летище Чанги в Сингапур.

Класацията се изготвя на базата на мненията на над 13 милиона пътници от 112 различни националности, които са били помолени да оценят условията на 550 летища по цял свят.

Летище

Анкетираните пасажери е трябвало да оценят удовлетворението си от 39 ключови индикатора за услуги, които летищата предлагат, като чекиране, трансфер на пристигащи, възможности за шопинг, сигурност, имиграционни въпроси и др.

Летище Чанги безапелационно грабна първото място в класацията, която се организира за шести път. То спечели и наградата за предоставяне на най-добри удобства на пътниците. Чанги предлага на пасажерите музикално озвучени салони, басейни дори транзитен хотел на територията на аеропорта.

Втората място в класацията беше спечелено от корейското летище Инчеон, а на трето място се класила летището в Мюнхен.

В топ десет на Най-добрите летища на света влизат още летищата в Цюрих, Хийтроу, Схипол в Амстердам, Международното летище в Хонконг, Токийското международно летище Ханеда, Международното летище Нагоя в Централна Япония и летището в Пекин.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати