Метрото в София с два нови маршрута от май

17.03.2015

Метрото в София ще се движи по два нови маршрута от началото на май. Тогава ще бъдат пуснати в експлоатация седемте новопостроени станции, които отвеждат подземните влакове до летището и до Бизнес парка в столицата.

Маршрут 1 ще се движи по трасето от станцията при Бизнес парка, ще преминава през центъра и крайната точка на маршрута ще бъде на станция Сливница.

Метростанция

Вторият маршрут стартира от станцията на летището, ще преминава през Младост, центъра, Надежда, после отново до центъра и метростанция Джеймс Баучър в Лозенец.

Влакчетата по двете нови линии ще се движат през едно, а точният им маршрут ще бъде отбелязан с табели на видно място във всяка от мотрисите. В пиковите часове мотрисите ще се движат на седем и половина минути, което означава, че от крайната точка на всеки три минути ще тръгва нов влак.

Първите четири станции по линията от Цариградско шосе до летището ще бъдат пуснати още в началото на април. С пускането на новите маршрути пътуването от ЦУМ до Летище София вече ще отнема 18 минути. Метрото ще обслужва и части от квартал Дружба, както и бизнес сградите в индустриалната зона.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати