Отмениха полетите за Мюнхен и Франкфурт заради стачката в Луфтханза

18.03.2015

Пилотите от най-голямата германско авиокомпания Луфтханза отново обявиха стачка. Тя влезе в сила от 00.00 часа тази нощ и ще продължи 24 часа. Поредният ефективен протест принуди авиокомпанията за отмени 750 планирани за днес полети до различни европейски дестинации.

Стачните действия ще засегне 80 000 пътници. Отменени са полетите на близко и средно разстояние, докато международните полети на Луфтханза няма да бъдат засегнати.

Самолет

Дъщерните нискобюджетни дружества на Луфтханза – Джърмануингс, Суис Еърлайнт и Аустриан еърлайнс няма да вземат участие в поредната стачка на пилотите на дружеството.

Пилотите от немската авиокомпания продължават да протестират срещу опитите на ръководството на Луфханза за промени условията за ранно пенсиониране, както и срещу опитите на компанията да увеличи нискобюджетните полети за сметка на редовните линии.

От Летище София потвърдиха, че десет полета, обслужвани от Луфтханза, са анулирани за днес. Отменят се полетите за Мюнхен в 6.00 часа, в 12.55 часа и 19.35 часа.

Няма да летят и самолетите за Франкфурт в 6.55 часа и 14.00 часа. Стачката засяга и курсовете от Франкфурт и Мюнхен за София, които също няма да бъдат изпълнени.

4
Общо 3 гласували
5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати