Черен списък на най-опасните авиокомпании в света

19.03.2015

Измина една година от мистериозното изчезване на самолета на Malaysia Airlines. От боинга е всичките 239 пътници на борда няма следа до ден днешен. По време на издирването на самолета бяха открити редица нередности в работата на малайзийската авиокомпания.

Въпреки разкритите нарушения се оказва, че Malaysia Airlines далеч не е най-лошата или опасна авиокомпания в света. Интернет сайт класира най-опасните авиокомпании на света, като при изготвянето на класацията взе предвид броя на произшествията с техни самолети, броя на загиналите пасажери и екипаж, условията в машините, обслужването, квалификацията на персонала, отзивите на пътниците и др.

Добрата новина за сънародниците ни е, че почти всички компании от черния списък нямат право да изпълняват полети на територията на Европейския съюз.

Самолет преди катастрофа

Номер едно в негативната класация е базираната в Кабул авиокомпания Kam Air, който има само една звезда от седем възможни. За последните 12 години има доста инциденти с техни самолети, като при най-тежкия от тях загинаха 96 пътници и 8 души екипаж.

Непрестижното второ място в черната класация е притежание на нискобюджетната казахстанска компания SCAT Airlines. Те също имат само една от седем възможни звезди.

Топ три на най-опасните авиопрезовзачи се допълва от Nepal Airlines, които също са носители само на 1 звезда. Те извършват полети до 39 вътрешни и 7 международни дестинации, нито една на територията на ЕС. Кампанията не участва в никакви международно признати проверки на сигурността.

Списъкът с авиокомпании, които не бива да ползвате при никакви обстоятелства, се допълва от Lion Air от Индонезия. За последните 10 години има 8 сериозни инциденти с техни самолети, а през 2012 г. членове на екипажа бяха уличени в притежанието на метамфетамини на борда на самолетите, на които работят.

Топ десет на най-опасните авиокомпании влизат още. Tara Air, базираната в Суринам авиокомпания Bluewing Airlines, Ariana Afghan Airways, които са най-големият авиопревозвач в Афганистан, сомалийската Daallo Airlines, индонезийската правителствена Merpati Airlines и Susi Air.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати