Четири международни телевизии рекламират България в праймтайма

19.03.2015

Четири водещи международни телевизии излъчват реклами на България в най-гледаното време, т.нар. праймтайм. Рекламни спотове на родината ни вече са завъртяха по Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и Discovery Channel.

Асенова крепост

С цел кампанията да стартира максимално бързо не са изработвани нови клипове, а са използвани съществуващи, които са допълнително адаптирани чрез имиджов спот, за да бъде поставен акцент върху културно-историческия туризъм у нас.

Чрез засилена рекламна кампания и медийно присъствие по паневропейските телевизии държавата се надява да компенсира донякъде спада на руски и украински туристи, като привлече гости от Австрия, Германия и Франция.

Изборът на каналите не е случаен. Тези четири медии на практика покриват цялата територия на Европа, както и държавите от Близкия Изток, Африка и Азия. Eurosport се излъчва в 54 страни и има 15 милиона души аудитория, Euronews - в 156 страни, като аудиторията му достига 419 милиона домакинства.

458 милиона домакинства в 173 страни ще могат да видят рекламата на България по National Geographic Channel, а аудиторията на Discovery Channel достига 97 милиона домакинства в Европа, Средния изток и Азия.

Белоградчик

Плановете на Министерството на туризма са да се проведат 3 вълни на излъчване по четирите канали. Всяка от вълните ще бъде с продължителност от по 8 седмици, като целта е в края на годината рекламните спотове да бъдат излъчени над 20 000 пъти на няколко континента.

Рекламите са изработени на немски, френски, английски, руски, испански и български език, като междувременно се работи е по други езикови версии. Рекламите се финансират по проект, финансиран по Оперативна програма Регионално развитие, на стойност 2.5 милиона евро без ДДС.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати