Новият облик на София – дискусията продължава

24.03.2015
София Графа

Продължават дискусиите относно новия облик на София. В публичното пространство бяха лансирани редица идеи за новата визия на столицата, някои от които предлагат доста радикални промени.

Жителите на София ще могат да кажат своето мнение по идеите на архитектите, автори на проекта за промяна на зоната около площад Славейков и улиците Граф Игнатиев, Солунска и Шишман.

Една от предлаганите промени е премахването на неработещия фонтан в центъра на площад Славейков. Има предложение и за преместване на паметника на Пенчо и Петко Славейкови, както и да се ограничи силно пространството, което книжният пазар заема, не само като място, но и като време.

Архитект Пантелеев, който е автор на един от идейните проекти за промяна на площад Славейков, предлага сергиите с книги да бъдат отваряна само през уикенда. На тяхно място през седмицата да има подвижни маси и столове, на които столичани да почиват.

Сред предлаганите промени е и построяването на две тераси-кафенета в градината пред църквата Свети Седмочисленици, както затварянето на Графа за автомобили и превръщането му в пешеходна зона.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати