Българите пътуват по-често до Германия и Чехия

28.03.2015

Ръст в пътуванията до Германия и Чехия отчете проучване на НСИ. Според проучването за февруари тази година пътуванията до чужбина са нараснали с 256 000 или 2.7%.

Българите пътуват по-често до Германия и Чехия

Най-предпочитаната дестинация за нашенците се е оказала Германия, като 51.6% повече българи са пътували към западната страна. Чехия заема второ място с 33.3% ръст.

Ръст са отбелязали още пътуванията до Румъния, Австрия, Сърбия, Италия, Великобритания и Франция. В същото време по-малко българи са пътували до Македония, Русия, Холандия, Гърция, Белгия и Турция през изминалата година.

По-голямата част от нашенците пътуват до чужбина с цел търсене на работа, гостуване или обучение – 55% от пътуващите. Най-малко българи пресичат границата с цел екскурзия или почивка – само 14.8%. Най-предпочитаните дестинации за тази цел са Франция и Италия, където всяко трето пътуване е с цел почивка.

През последната година е регистриран сериозен спад на полските туристи у нас – с 31%. По-малко посетители е имало и от Унгария и Гърция. Увеличен брой на туристи в страната ни има от Франция, Италия и Австрия.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати