Летище Варна с лятно разписание, полетите се увеличават

30.03.2015

Вече е в сила лятното разписание на полетите на летище Варна. До края на лятото морското летище ще посрещне увеличен брой полети, като честотата на редовните полети постепенно ще се увеличи с наближаването на активния морски сезон.

Всекидневните полети на България Ер по линията София-Варна-София ще се увелича с трети дневен полет през активния летен сезон. От края на месец май националният превозвач ще извършва два пъти седмично, сряда и петък, полети до летище Шереметиево (Москва).

Терминал Летище

От следващата седмица авиопревозвачът S7Airlines също увеличава честотата на полетите по линията Москва-София-Москва, като вместо три полета седмично ще бъдат изпълнявани ежедневни курсове до руската столица, летище Домодедово.

Ежедневни полети до Москва ще изпълнява и превозвачът Transaero, а всеки понеделник и петък ще бъдат изпълнявани полети и до Санкт Петербург. До там ще летят ежедневно и самолетите на авиокомпанията Rossiya.

Austrian Airlines открива всекидневни полети Варна-Виена, а самолетите на Wizz Air Hungary ще летят ежедневно до Лондон, летище Лутън. Turkish Airlines ще лети ежедневно до Истанбул от април, а от май националният превозвач на Турция ще добави четири допълнителни полета.

Със старта на активния сезон стартират и полетите до Брюксел на авиокомпанията Thomas Cook Belgium, и полетите на Jetairfly до Люксембург.

Авиопревозвачът Sun Express Deutschland стартира полети до четири направления – Дюселдорф, Франкфурт, Лайпциг и Щутгарт, а от края на май ще има полети и до Мюнхен.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати