Пловдивските тепета - еквивалент на седемте чакри

27.04.2015

Пловдив е един от петте живи града в Европа заедно с Париж, Рим, Атина и Лисабон. Седемте тепета като енергийни центрове са еквивалент на седемте чакри в нашето тяло.

Пловдив

Това заяви експертът по духовни практики д-р Румен Стоилов по време на лекцията Пловдив–градът като живо тяло–излекуването му и свързване със свещените градове на Европа, цитиран от ДарикнюзБг.

Според специалиста Пловдив е съвършена структура на жива система, която може да обогатява културно, енергийно и духовно хората, които пребивават в нея.

По думите му от голямо значение е така нареченият Младежки хълм или Джендем тепе, тъй като точно той носи силата на мъжката енергия. В миналото той е бил покрит с множество билки и цветя, които са били уникални не само за страната, но и за света.

Другото тепе, което е от голяма важност за града е Бунарджика, Хълмът на водата, който се свързва с енергията от женската чакра. Там в Древността се е намирала голямата статуя на Херкулес.

Експертът обясни още, че Сахат тепе е сърцето на града, а Трихълмието се явява символ на единството. Марково тепе пък отговаря на гърлената чакра на града.

Д-р Стоилов добави още, че сега Пловдив е възлова точка на страната, както и на мисията на българите изобщо.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати