Тапи за Гърция вгорчават почивката на нашенци

30.04.2015

Очаква се близо 330 000 българи да напуснат родните си домове и да пътуват за периода 1-10 май. Въпреки че тази година почивните дни около 1 и 6 май не са слети, мнозина нашенци са си взели отпуск, за да удължат ваканцията си.

По данни на Института за анализи и оценки в туризма близо 75 000 българи ще посетят Гърция.

Задръстване

Но тапи по пътя за Гърция са на път да вгорчат почивката на българските семейства, избрали за отскочат до южната съседка този дълъг уикенд. Още днес (30 април) ще бъде затворен за движение участъка от магистрала Струма между Долна Диканя и Дупница в посока София.

Движението във въпросната отсечка ще бъде пренасочвано по стария път, като отбиването на трафика ще започне още от изхода на Дупница и при пътната връзка Долна Диканя.

Ремонтните дейности ще продължат до 18.00 часа на 19 юни. Те се налагат, за да сте стабилизира пътното платно и отводнителните системи на новопостроената АМ Струма.

Втората тапа, която дебне пътуващите към Гърция, се образува по обходния маршрут Сандански-Кулата. Движението към границата се отбива по временен път врайона на село Дамяница, връща се по общински и после отново по временен. При пътен възел Рибни-Петрич автомобилите се отбиват за Петрич, след което продължават по маршрута Дрангово, Марино поле, Чучулигово и Кулата.

Добрата новина да пътуващите е, че още днес в 16.20 часа влиза в сила ограничението за движение на тежкотоварни камиони и тирове с тегло над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените участъци от пътната мрежа.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати