Ретро музей е новата атракция във Варна

01.05.2015

Уникален Ретро Музей отвори врати в морската ни столица Варна от 1 май - Международният ден на труда.

Ретро Музей във Варна
Снимка: БГНЕС

Освен познатите ни от миналото руски прахосмукачки и телевизори, полска козметика и домашни потреби от Източна Германия посетителите на музея ще имат възможност да си припомнят с носталгия за родните цигари без филтър, телефони с шайба, ретро грамофони и магнетофони.

Особено впечатление прави колекцията от 50 ретро автомобила, сред които култовите марки Москвич, Волга, Трабант, Застава, реставрирани детайлно и излъскани до блясък. Черешката на тортата е класическата лимузина Чайка ГАЗ-13, запазена марка на членове на БКП и политбюро.Редом до лъскавите возила може да видите мотоциклет Балнак и Симсон.

Специално място в изложбата е отредено на восъчните фигури на български актьори като Георги Калоянчев, Георги Парцалев и Тодор Колев, както и на соцстожерите Тодор Живков, Леонид Брежнев и Фидел Кастро.

Ретро Музей
Снимка: БГНЕС

Ретро Музеят се помещава в Grand Mall и е създаден от бизнесмена Цветан Атанасов. Всички експонати в музея са от периода 1944-1989 г. и се помещават на площ от 4000 кв. м., което го прави най-големият Ретро Музей във Европа.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати