Най-евтините страни за пътуване

18.05.2015

Има държави, които не попадат в класациите за най-предпочитани или атрактивни дестинации, нито се препоръчват от туроператорите. Това не се дължи на факта, че са непривлекателни за туристите или нямат какво да предложат, а заради малко по-рисковата обстановка в страната.

Доклад за конкурентоспособността на туризма, изнесен на Световния икономически форум, класира най-евтините за пътуване страни.

Пирамиди

На първо място в класацията се нарежда Иран, която е най-евтината дестинация за туристите. Страната на персите може да предложи на пътешествениците уникални исторически дестинации, но продължаващата с години гражданска война я зачерква от списъка на масовия турист.

Второто място в класацията е запазено за Египет. Самолетните билети до страната на фараоните са сравнителни скъпи, но хотелите са съвсем приемливи. Причините да посетите Египет са неизброими, а тези да не го направите едва няколко, но важни.

Индонезия допълва челната тройка на най-евтини страни за пътуване. В десетката на най-евтините дестинации за пътуване влизат още Йемен, Гамбия, Малайзия, Тунис, Индия, Пакистан и Алжир.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати