Лещен посреща туристи в зелени къщи

23.05.2015

Голяма част от къщите в село Лещен могат да се похвалят със сертификат за Зелена къща. Документът удостоверява, че тези жилища предлагат автентично посрещане на посетителите, както и че домакините не вредят на природата при посрещане на туристите. Всички те са били оценени въз основа на европейски критерии.

Лещен

Домакините на зелените къщи обикновено са местни хора, които са напълно запознати със своя край и могат да представят най-добре очарованието на тамошния бит и кухня.

Туристите идват постоянно в селото, не само заради природата, но и заради вкусните гозби, доброто отношение и обслужване, обяснява кметът на община Гърмен Минка Капитанова, цитирана от СтандартнюзКом.

През последно време в Лещен никнат все повече къщи за гости. Селото вече може да предложи над двеста легла за посетителите. Китното българско местенце обаче не се предпочита само от любителите на красивата природа и традиционния български стил.

Оказва се, че Лещен е и все по-предпочитано място за заснемане на видеоклипове за песни и реклама. Автентичният вид на Лещен го превръщат в едно от най-интересните родни села.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати