Банско – лятната столица на Мелпомена

08.06.2015

Банско, който от години носи гордо титлата зимна столица на Балканите, вече с гордост може да се нарече лятната столица на Мелпомена. Планинският курорт за поредна година ще бъде домакин на Летни театрални празници, които ще протекат под мотото На публиката – с любов.

Театралният фестивал ще се проведе в първата седмица на юли и ще даде възможност на гостите на курорта да съчетаят лятната си почивка с богата културна програма.

Театър

Официалното откриване на фестивала е насрочено за 1 юли, когато ще бъде представена постановката Безумна нощ на Рей Куни, дело на Драматично-кукления театър Иван Димов-Хасково.

Във фестивалната програма са включени още постановките Кино-театър-Българан на Драматично-куклен театър Константин Величков - Пазарджик, Бундершафт на Театър 199 и Пролетно тайнство на Драматично-куклен театър Иван Радоев в Плевен.

За финал на театралния фестивал е запазено представлението Око под наем с участието на Асен Блатечки, дело на театрална къща Вива Арте.

Билетите за събитието ще бъдат пуснати в продажба от 22 юни на касите читалище Никола Вапцаров в Банско. Те ще работят всеки ден от 9.00 до 19.00 часа.

3
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати