Концесионер и хотелиери на нож за плажа в Несебър

15.06.2015

Плажната ивица в Несебър стана причина за лют спор между концесионера ѝ Ваня Илиева и местни хотелиери. Собствениците на хотели недоволстват, че Илиева е разположила шезлонги и чадъри по продължение на цялата зона пред хотелите на първа линия.

Освен това и е сложила цена от 30 лв. за чадър и шезлонг, които гостите на хотелите трябва да заплатят допълнително, ако искат да събират тен на плажа.

Плаж

Солената плажна такса стана причина много от туристите, пристигнали на почивка в Несебър да споделят, че повече няма да посетят родното Черноморие. Те недоумяват как може да са гости на хотела, но същевременно да нямат свободен достъп до плажа пред него.

Хотелиерите обвиняват концесионера, че е наредил чадърите и шезлонгите пред хотелите буквално до морето, а свободната зона, каквато задължително трябва да има, е оставена на голямо разстояние на хотелите.

От своя страна Илиева обяви, че разположението на съоръженията е съобразено с високата концесионна такса на плажната ивица в Несебър, която е в размер на 400 000 лева за сезон, и персонала, която трябва да поддържа.

Тя подчерта, че хотелиерите биха могли да включват таксата за ползване на чадър и шезлонг в цените за нощувки, като по този начин ще осигурят достъп на гостите си до плажа в Несебър.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати