Бургас има най-модерния велоцентър у нас

26.06.2015

Бургас има най-модерния велоцентър у нас. В морския град има изградена модерна система за отдаване на общински велосипеди по наем, с говорещи колонки, 24-часова връзка с колцентър и информационна визуализация за туристически обекти.

На разположение на любителите на велосипедния транспорт има лимитирана серия от 120 модерни велосипеда, които могат да се наемат ат някои от терминалите в града.

Велосипед под наем

В края на миналата седмица бяха открити допълнителни шест терминала, откъдето желаещите могат да си наемат велосипед.

Заплащането за услугата може да стане както чрез велокарта, дебитна или кредитна карта, така и чрез кратко съобщение на номер 13 566.

Новооткритите терминали се намират в близост до Културен център Морско казино, паметник Пантеона, Бургаски свободен университет, Графична база, Младежки дом и Автогара Юг, като последният ще заработи след ремонта на гарата.

На всички нови терминали има говорещи колонки, които могат да дават инструкции натри езика – български, руски и английски. Лимитираната серия велосипеди са произведени специално за община Бургас и са брандирани със снимки на културни забележителности и атракции.

Колелата са оборудвани с GPS система, олекотени са и имат вградени цветни диоди, които да улеснят карането им в тъмните часове на денонощието.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати