Испания е най-добрата държава в туризма

06.07.2015

Световният икономически форум изнесе доклад, в който 141 държави са класирани въз основа на устойчивите икономически и социални облаги, които могат да извлекат от туристическия сектор или казано с думи прости – класираха най-добрите държави в туризма.

На първо място е поставена Испания, която повежда пред традиционни туристически дестинации като Франция, Германия и САЩ.

Испания Кадиз

Челната десетка се допълва от гигантите в туристическата индустрия Великобритания, Швейцария, Австралия, Италия, Япония и Канада.

България, където туристическият сектор се явява основен по отношение на икономиката, за жалост не попада сред най-добрите.

В класацията за държави, при които туризмът е държавен приоритет, първото място е присъдено на Малта, плътно следвана по петите от Мавриций и Кипър. В челната десетка влизат още Сингапур, Исландия, Испания, Доминиканската република, Сейшелските острови, Естония и Барбадос.

Сред държавите, които най-много разчитат на културните си ресурси, за да развиват туризъм са Испания, Франция и Италия, следвани от Китай, Германия, Япония, Великобритания и др.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати