Курортите ни пълни с туристи-престъпници и измамници

09.07.2015

Мрачните прогнози за отлив на туристи от родните курорти не се сбъднаха изцяло. За жалост обаче Черноморието ни се напълни с чуждестранни гости, които все по-често са основни действащи лица в криминалната хроника.

Само за последната седмица руски турист нападна жена с нож, а при различни инциденти немски туристи се ръгаха с ножове и се грабиха едни други в Златни пясъци.

Туристи

Тук само ще споменем пиянските изцепки на летовниците от Великобритания, които са пословични.

Проблеми с буйстващи, пияни и др. рискови групи туристи имат не само по Южното Черноморие, но и на север. От курорта Албена съобщават за все повече опити за застрахователни измами от страна на клиенти, които се оплакват в опит да възстановят разходите за почивката.

Районният съд във Варна непрекъснато разглежда дела, образувани за криминални деяния, извършени от чужди туристи. В съдебната зала се разглеждат казуси на насилие, вандализъм и дори кражби.

Туристите крадат един от друг, но не липсват и по-куриозни случаи, в които летовниците отмъкват от хотела, в който са отседнали, чинии, чаши, хавлии и дори спално бельо.

Все пак най-голям относителен дял в престъпленията, извършени от чужденци, имат застрахователните измами. Практиката е гостите да изкарат почивката си на родното Черноморие, след което в края на ваканцията да обявят на рецепцията на хотела, че от стаята им липсват скъпи вещи като видеокамери, фотоапарати, часовници и др.

По-предприемчивите директно си измислят несъществуващо нападение, за което сигнализират в полицията. Те взимат протокол от компетентните органи, който представят пред застрахователите си.

3
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати