Родните курорти пустеят в пика на лятото

13.07.2015

Родните курорти пустеят в пика на лятото и причината за това не е единствено отливът на руски туристи.

Според хотелиери туристите биват отблъснати от задръстванията, които се образуват по пътя за морето, както и от всевъзможните сергии, разположени по тротоарите и не само, които придават на курортните градчета вид на бит пазар.

Празен плаж

Липсата на летовници е принудила хотелиерите в Созопол, Слънчев бряг и други топ курорти да обявят невиждани промоции. Например цените за нощувки в Созопол в момента са до 25 процента по-ниски спрямо миналата година.

Повечето хотели и къщи за гости предлагат безплатно настаняване на дете до 7-годишно възраст и отстъпка от 40 процента при настаняване на второ дете над тази възраст.

В момента в новата част на Созопол се намират стаи за двама на цена от 30 лева за вечер. В по-луксозните хотели цената скача до 60 лена за ол инклузив пакет.

Не липсват и атрактивни предложения за наем на цели къщи и то в старата част на града, които са с до 20 процента по-ниски в сравнение с миналата година.

Аналогично е положението и в Слънчев бряг, където също голяма част от легловата база е свободна. Предлагат се оферти за 2 нощувки с включени закуски и вечери плюс напитки за 90 лева на човек или 180 лева на човек на база ол инклузив.

В офертите влиза още ползване на чадър и шезлонг, достъп до басейна и безплатен wi-fi.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати