Хотелиери: Туроператорите ни принуждават да сваляме цените

14.07.2015

Хотелиери си оплакват от рекет от страна на туроператори. По думите на главния секретар на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов туроператорите принуждават хотелиерите да намаляват цените за нощувки и пакети с до 30 процента.

При това процентът, който се намалява от цената, не отива при крайния потребител, за да се възползва от намалението, а остава в джоба на туроператорите. И въпреки че има райони, в които хотелската база е заета на 100 процента, туроператорите продължават да настояват за намаляване на цените.

Чадъри

Налбантов обвинява туристическите агенции, че се възползват от кризата в Русия и Украйна, за да налагат рекет. Според него те не разбират истинските затруднения на туристическия бранш и се възползват от критичната ситуация в момента.

Шефът на БХРА е категоричен, че няма съществена промяна в цените чадърите и шезлонгите през този летен сезон и те са на нивата от миналата година. Той окачестви като безумна идеята от 21 юли билетите за тях да вървят в комплект с касова бележка.

Налбантов припомни, че наскоро членовете на БХРА са излезли със становището да отпадне концесионната такса за чадъри и шезлонги по родното Черноморие, което не се е посрещнало с разбиране от чиновниците от държавната администрация.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати