Как най-лесно и бързо да стигнем до морето

15.07.2015

В сезона на летните отпуски мнозина от нас са били изправени пред въпроса как да стигнат до морето, за което цяла година мечтаят.

На практика летовниците могат да избират между пътуване с личен автомобил, с автобус, с влак или самолет, като всеки от различните видове транспорт има своите предимства и недостатъци.

На стоп до морето

Болшинството от хората се спират на пътуване с личен автомобил. Предимствата на този вид транспорт са, че с него се стига сравнително бързо (стига да не попаднете в някоя от тапите по магистралите), можете сами да определяте почивките по пътя и да вземете колкото си искате багаж.

Разходите за гориво при пътуване от София до морето с личен автомобил са малко над 100 лева в двете посоки, което разделено на четирима пътници прави и цената за транспорт съвсем приемлива.

Ако решите да пътувате с автобус, трябва да се приготвите за около 6 часово пътуване в компанията на непознати. Предимството е, че няма да ви се налага да шофирате вие, но ще трябва да си направите сметка колко багаж да вземете, пък и няма как да си изберете компанията за път.

Около 8 часа е пътят с железопътен транспорт от София до Варна. За сметка на това не ви се налага да се притеснявате от задръствания или трафик. Добрата новина е, че от 13 юли до 21 септември БДЖ пуска допълнителни нощни бързи влакове, които да обслужват засиления поток от пътници по посока морето и морските курорти.

Ней-бързият и лесен начин за стигнете до морето е пътуването със самолет. Само една авиокомпания лети по линиите София-Варна и София-Бургас, като полетът в едната посока с неин самолет ще ви струва около 200 лева. Дали си струва ще прецените сами.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати