Глезят клиентите на петзвездните хотели със сомелиери и кошници с храна

16.07.2015

Дългоочакваната наредба за категоризация на хотелите и заведенията за хранене вече е пусната за обществено обсъждане на страницата на Министерството на туризма. В нея са разписани подробни изисквания за качеството на обслужване.

Съгласно нея кафе-сладкарниците и ресторантите в хотелите трябва да бъдат оборудвани с детски столчета задължително. Изискването важи за всички заведения с три и повече звезди.

Луксозна Маса

Особено строги са изискванията към петзвездните хотели. В наредбата се предвижда в ресторантите към хотелите с 5 звезди вината да се предлагат от сомелиер, а пенливите вина да се сервират задължително в шампаниера.

Освен това салфетките трябва да бъдат от качествен плат, а сервитьорите трябва да сервират от дясната страна на клиентите, при това задължително с дясната ръка.

Наредбата задължава 5-звездните хотели да посрещат гостите си с безплатни комплименти за „Добре дошъл“, придружени с картичка, подписала лично от управителя или собственика на хотела.

Все още няма яснота кой ще следи за спазването на наредбата и какви глоби ще бъдат налагани в случай, че тя не се спазва, след като все още няма туристическа полиция.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати