Без чалга на събора в Рожен, иначе спират тока

16.07.2015

Рожен ще бъде зона, свободна от чалга, обяви председателят на сдружение Рожен-наследство в бъдеще Симеон Караколев. За забраната по време на събора са предупредени всички ресторантьори, както и търговците, които ще се съберат по време на събора.

Всички, които пуснат чалга или друга музика, различна от българска, ще останат без ток, заканиха се организаторите на събитието.

Събор

Съборът в Рожен ще бъде със свободен вход, като няма да се заплаща такса дори за паркинг, противно на слуховете за 10-15 лева такса, които се разпространяват. Около поляните са организирани няколко паркинга, на които могат да бъдат паркирани до 5000 автомобила.

Предвид очаквания наплив от посетители от полицията призоваха гостите на събора да отидат до Рожен с автобуси от Смолян и Чепеларе, организирани специално за събора.

Вече е разпънат основният трикольро с площ от 5400 квадратни метра, който ще бъде основата на четирите открити сцени на Роженския събор, готови са и базите за посрещане на туристите в Смолян, Чепеларе, Девин, Златоград и Асеновград. Запълнен е и палатковия лагер, който се простира на площ от 40 декара.

Откриване то на събора е насрочено за утре вечер. Начало на събитието още дадат 400 гайдари, а след това за настроението на всички ще се погрижат от ансамбъл Родопа, възпитаниците на музикалното училище Широка лъка, Валя Балканска и гайдарят Петър Янев.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати