В кои страни мамят туристите

23.07.2015

Туристите, които са на посещение в Испания, трябва да бъдат особено внимателни, защото според проучване именно това е държавата, чиито гости най-често стават жертви на измама.

Според проучване за нивото на британски финансов сайт всеки пети британец, посетил Испания, е станал жертва на някаква измама или дребно престъпление.

Кражба на чанта

Оплакванията на туристите са най-разнообразни, като най-често те стават жертви на джебчии или таксиметрови шофьори, които ги таксуват твърде скъпо за превоз.

Второто място в тази непрестижна класация е отредено на Франция, където близо 15 процента от туристите са били жертва на някаква измама. Та трето място се нарежда Италия, в която всеки десети турист е измамен по време на ваканцията си.

В топ десет на държавите, в които туристите най-често биват измамени, попадат още Турция, Австрия, Гърция, Белгия, Великобритания, Армения и Кипър.

След джебчийството и необосновано високите цени за превод туристите се оплакват от скрити туристически такси при пристигане в хотела, допълнителни такси за наемане на кола, нахални улични търговци, таксите за роуминг и безжичен интернет, както и уличните престъпления.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати