Снимки със сокол и творчески занаяти пред Народния театър

25.07.2015

Този уикенд пред градинката на Народен театър [Иван Вазов] в София ще се проведе благотворителен фест, но който посетителите ще могат да си направят снимка с истински сокол и да участват в различни творчески занаяти.

театър Иван Вазов

Събитието носи мотото Защото ни е грижа и ще събира средства за децата в неравностойно положение. На него ще участват 60 творци и занаятчии, които ще демонстрират таланта си от 10.30 до 20.30 часа.

Посетителите, които дарят средства, ще могат да се снимат със сокол или да седнат на грънчарско колело, опитвайки се да сътворят съд с ръцете си.

Ще има още щанд за размяна на книги, както и пазар, откъдето ще могат да се купят свещи, бижута и произведения на изкуството, изработени от стъкло, глина, дърворезба, цветя, плат, макраме и платки на компютри.

По-малките посетители ще могат да рисуват върху глинени фигурки, а в неделя ще бъде отворено специално ателие, където може да се рисува върху тениски по специална технология.

Организаторите на събитието се надяват то да се превърне в традиция, тъй като чрез него, освен че се събират пари за деца в неравностойно положение, и се насочва вниманието към българското изкуство.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати