Празник на прасковата стартира в Сливенско

28.07.2015

От днес (28-ми юли) до 30-ти юли в сливенското село Гавраилово се провежда 14-то издание на празника Златна праскова. В събитието ще се включат производители на сочния плод от цялата страна, експерти от научни институти, талантливи малчугани и гости.

Златна праскова

Стартът на фестивалната програма ще бъде даден днес от 18.00 часа в салона на местното читалище, където ще бъде представена книгата на Йордан Йорданов Гавраилово - минало и настояще. Малко по-късно ще бъде открита и изложбата на Димитър Рачев, който е възпитаник на Национална художествена гимназия Димитър Добрович - Сливен.

Същинското откриване на празника на прасковите ще се състои на 30-ти юли. Още от сутринта гостите на събитието ще могат да опитат от вкусните праскови и да ги разгледат на изложбата, която ще бъде организирана на площада пред читалището.

Златна праскова 2015 ще продължи със семинар на производителите, изложба на фотоси на тема Прасковата - минало, настояще, бъдеще. Освен това гостите на фестивала ще могат да видят на живо как се прави сладко от праскови.

Програма на празника включва още състезания за най-бързо ядене на праскови, правене на компот от праскови, най-добра прасковена ракия и още много забавления за малки и големи.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати